YinYoga

Bij deze zachte yogavorm, oefen je een serie zittende of liggende houdingen waarbij de spieren ontspannen blijven en waarbij je een lichte druk uitoefent op gewrichten en bindweefsel. Bij yin yoga worden de houdingen lang aangehouden, zo’n 3 tot 5 minuten.

Het is als een meditatie in een yogahouding; je oefent aandachtig zijn en je openstellen voor wat zich van binnen voordoet. De weerstand die je tegenkomt ga je verzachten met behulp van de ademhaling. De houdingen stimuleren op zachte wijze het bindweefsel zoals banden en kraakbeen, waardoor het zich kan verstevigen en eventueel herstellen. Het bevordert een grote mate van beweeglijkheid in de spieren en gewrichten, stimuleert de meridianen (het openen van de dieper gelegen energiekanalen) en brengt de geest tot rust.

Yin yoga is een goede tegenhanger voor de meer krachtige en actieve yogavormen. Een zachtere yoga vorm die meer gericht is op het flexibel maken van het bindweefsel, de yogahoudingen worden 3-5 minuten aangehouden, de energie kan daardoor beter stromen en de afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd.

Bij de yin yang yoga bestaat het eerst half uur van de les uit power yoga en het tweede half uur uit yin yoga.
Lestijden: maandag 20.30 uur, woensdag 18.30 en 20.30 uur , donderdag 20.30 uur en vrijdag 10.30 uur, zondag 10.30 uur.

Iedere eerste zondag van de maand is de yin yoga les extra lang, dan wordt de les afgesloten met een heerlijke Yoga Nidra (de yoga van slaap en herstel)

Gunther's Family Fit | Ant. van Diemenstraat 18b | 4104 AE Culemborg | Tel. 0345 - 530146 | info@familyfit.nl